Foto

Ancuta Stoenescu: "Credem in sansa noastra de a ajunge la Eurobasket 2013!"

La 32 de ani, Ancuta Stoenescu este cea mai experimentata jucatoare a nationalei feminine a Romaniei, care debuteaza miercuri in preliminariile pentru turneul final european de anul viitor. Timisoareanca desemnata de antrenorul Dan Fleseriu drept capitanul echipei reprezentative a acordat un scurt interviu pentru frbaschet.ro

Mai sunt cateva zile pina cand Romania intra in febra calificarilor la Eurobasket Women 2013. Cum este atmosfera in echipa?

Atmosfera este foarte placuta desi suntem constiente ca avem o misiune destul de grea, dar nu imposibila… Suntem extrem de motivate si vom face totul pentru a obtine rezultate notabile.

Cum v-ati acomodat cu noul staff tehnic, format din antrenorii Dan Fleseriu si Tomas Bilek, si preparatorul fizic Luceta Albu?

Toate suntem jucatoare profesioniste iar problema de acomodare nu cred ca se mai pune la un asemenea nivel, mai ales la echipa nationala. Important este ca formam deja o familie unita, in care fiecare dintre noi stie ce are de facut.

Te-ai adaptat cu noua postura de capitan al echipei nationale? Cum reactioneaza fetele la indemnurile noului lider?

(rade) Asta ar trebui sa le intrebati pe fete! In primul rand, cred ca a fi capitanul echipei nationale este o mandrie pentru oricine. La fel si pentru mine. Este o mare onoare! Sunt constienta ca am mai multe responsabilitati ca pana acum, dar sunt convinsa ca, impreuna cu echipa, vom reusi sa trecem peste toate obstacolele.

Suntem intr-o grupa dificila, cu Spania, Germania, Suedia si Bulgaria. Ce sanse de calificare avem?


Ca sa fiu sincera, multa lume nu ne da prea multe sanse de calificare. Insa, desi avem multe lipsuri in echipa nationala din cauza accidentarilor (n.n. – Florentina Pascalau, Claudia Pop si Viorela Rus), am reusit sa formam un colectiv frumos si unit. Atmosfera este foarte buna iar asta aduce un plus pentru noi si compenseaza anumite lipsuri pe care le avem. Credem in sansa noastra si vom face tot ce putem sa obtinem “biletele” pentru Eurobasket 2013.

Primul joc este cu Suedia, in 13 iunie. Crezi ca putem continua sirul victoriilor din intalnirile directe (n.n. - 5-0 pentru Romania)?

Nu va fi deloc usor, pentru ca Suedia are o echipa buna la ora actuala. Dar, asa cum am mai spus, vom face tot posibilul sa castigam cat mai multe meciuri din Grupa D, nu doar pe cel inaugural cu Suedia…

Un mesaj pentru fanii din Targoviste, si nu numai, care vor fi cu siguranta alaturi de voi in campania de calificare!


In primul rand imi doresc sa vina in numar cat mai mare sa ne sustina deoarece avem nevoie de incurajarile lor. Avem o echipa cu multe jucatoare tinere, care au nevoie de sprijinul fanilor, si dupa cum se stie, publicul este intotdeauna al 6-lea jucator pe teren!

Parteneri